Logotype

Frågor och Svar

På denna sida kommer vi att presentera vanliga frågor om våra produkter och tjänster. Vi kommer att besvara dem så grundligt vi kan så att ni förhoppningsvis kan hitta svaret på just er fråga.

Kan leverantör leverera digitala bilder för lagring i systemet OPV Online?

Absolut. Våra tjänster för fotografering och bild-retusch är för alla leverantörer som önskar komplettera med dessa tjänster för sin bildlagring på OPV Online. OPV har kvalitets- och valideringskrav som måste följas om ni vill ladda upp digitala bilder till OPV Online.
OPV Bild-specifikation>>

Jag har glömt mina inloggningsuppgifter?

Om ni glömt era inloggningsuppgifter så kan OPV inte maila dem till er, ni måste ansöka om nya uppgifter. Alla lösenord för alla användarkonton i våra system är krypterade, så inte ens OPV kan se dem. Har ni glömt ert användarnamn (är oftast er e-mail adress) kan ni maila oss på OPV för att få den skickad till er, men lösenord måste ni generera på nytt.Skicka nytt lösenord >>

Varför måste ni ha två olika inloggningssidor?

OPV Online och OPV Space delar samma bildsystem och databas. Systemen skiljer sig dock åt. OPV Online är ett mediasystem för högupplösta bilder och produktdata för konsument och DR. OPV Space har specialanpassade bilder och produktdata för Space Management.
När vi släpper nya versionen av vårt mediasystem så kan man dock logga in på bägge systemen med ett och samma konto, i ett och samma fönster.

Om det går att göra justeringar i det digitala korrekturet som sparas för att eventuellt  justeras innan det skickas till OPV?

Ja. När vi på OPV skickar ut digitala korrektur så skickas både bild och data ut med en publiceringsnivå som heter"OPV". Det innebär att bild och data är helt osynlig för alla utom oss på OPV. Ansvarig korrekturläsare ser dock produkten i korrektursystemet. I korrektursystemet kan man påföra hela eller delar av information man för tillfället har tillgänglig och välja att publicera bild och data med publiceringsnivån "Endast synlig för er som leverantör". Detta får till följd att endast ni som leverantör kan se bild och data vid inloggning på OPV Online. När ni sedan vill komplettera produkten kan ni själva förflytta produkten/produkterna till korrektursystemet och mata in resterande data och publicera till " Synlig för alla".
Läs hur man själv förflyttar produkter till korrektursystemet >>

Vad menas med publiceringsnivåer och publiceringsdatum i korrektursystemet?

Publiceringsnivåer:
Publiceringsnivåerna är till för att kunna publicera bild och data i olika tidsetapper.
OPV Online har två publiceringsnivåer:
"Endast synlig för er som leverantör": Bild och data publicerad till denna nivå kan endast ses av er som leverantör.
"Synlig för alla grossister, reklambyråer etc.": Bild och data publicerad till denna nivå kan ses av alla som har access till OPV Online. Grossisterna får också bild och data skickade till sig digitalt enligt deras kravspecifikationer.
OPV Space har tre publiceringsnivåer:
"Synlig för leverantör med varning": Bild och data publicerad till denna nivå kan endast ses av er som leverantör vid inloggning på spacemedia.se. Produkten märks med en varning på spacemedia.se om att den ej kan ses av externa användare.
"Synlig för leverantör och grossist-export": Bild och data publicerad till denna nivå kan endast ses av er som leverantör och grossisterna vid inloggning på spacemedia.se. Grossisterna får dessutom bild och data exporterade enligt deras kravspecifikationer via FTP.
"Synlig för alla": Bild och data publicerad till denna nivå kan endast ses av alla leverantörer som har access till spacemedia.se.

OPV Online hanterar också exporter till externa bildbanker, mediasystem, e-handelssystem etc. Godkännande av export till externa system är helt oberoende av vilken publiceringsnivå bild och data på OPV Online har.

Publiceringsdatum:
Publiceringsdatum är till för att kunna datumstyra publiceringsnivåerna för bild och data i olika tidsetapper.
Administrerar man t ex. produkter flera veckor innan de enligt ECR:s tidsfönster skall börja saluföras i butik, kan man ange olika publiceringsnivåer med olika publiceringsdatum. Exempelvis publicerar ni bild och data i steg 1 som "Endast synlig för er som leverantör". I steg 2 publicerar ni den som "Synlig för alla" och anger ett publiceringsdatum när ni vill att produkten automatiskt skall ändra publiceringsnivå till synlig för alla.

Logga in:

Glömt lösenordet?

OPV In-Store Promotion AB | Södra Hamnplan 5E | S-386 31 Färjestaden | (+46)480-49 61 00